Vår höghöjdsbana

VÅRA BANOR

På övningsbanan visar instruktören hur utrustningen fungerar och hur den ska användas på banan. Du måste gå övningsbanan och visa att du har förstått hur du tar dig fram på ett säkert sätt, innan du får börja klättra på egen hand. Övningsbanan består av en linbana och två enkla hinder på låg höjd.

Grön bana

Svårighetsgrad: Lätt
Ålder: från 10 år och 140 cm
Höjd: 3-7 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den gröna banan är vår lägsta och enklaste bana där alla kan vara med. Här tar du dig fram genom banans utmaningar och svingar dig i linbanor på en lägre höjd. Det är inte alltid lika enkelt som det ser ut från marken!

Blå bana

Svårighetsgrad: Medel
Ålder: från 12 år och 150 cm
Höjd: 5-10 m
Antal utmaningar: 15, varav 2 st linbanor

Den blåa banan är vår mellanbana med en höjd upp till 10 meter. Här är banorna något längre och mer utmanande, vilket kräver lite mer fysik och mod för att du ska ta dig fram. Glöm bara inte att njuta av naturen längs vägen!

Röd bana

Svårighetsgrad: Svår
Ålder: från 15 år och 160 cm
Höjd: Upp till 18 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den röda banan är för de äventyrslystna som verkligen vill ha en utmaning. Att ta sig fram längs banan och känna suset i träden från 10 meter är en häftig känsla! Banan avslutas med en 170 m lång linbana som tar dig från en 18 meter hög klippavsats tillbaka till startområdet!

SVART bana

Svårighetsgrad: Extrem
Ålder: från 15 år och 160 cm
Höjd: Upp till 12 m
Antal utmaningar: 7


Den svarta banan är troligtvis Sveriges tuffaste höghöjdsbana, den är mest bara jävlig och för de som inte fått nog av utmaning. Tar du dig runt så kommer endorfinerna spritta i kroppen och musklerna ömma!

Bokningsinformation

Vi använder oss av Klarna för smooth betalning.

Om ni är en grupp på fler än 10 personer med särskilda önskemål gällande tider och upplägg är ni välkomna att kontakta oss.

Ändring av antal deltagare eller avbokning gör ni enkelt genom att följa de enkla stegen i din bokningsbekräftelse.

Deltagarvillkor

Alla deltagare måste uppfylla deltagarvillkoren. Den som bokar har ansvar för att informera deltagarna om deltagarvillkoren och bokningsreglerna. Notera att ungdomar under 18 år måste ha målsmans godkännande och underskrivet deltagarvillkor för att delta.

Vi har nolltolerans på alkohol hos oss, innan klättring.

Hos oss kan man klättra i alla väder - så ta på er kläder efter väder!

Q&A – våra vanliga frågor

Klä dig efter rådande väderlek. Bär bekväma, oömma kläder som du kan röra dig i samt stängda sportskor. Ha inte löst hängande kläder eller sjalar och halsdukar som kan fastna. Långt hår måste vara uppsatt.

Du får låna klättersele med karbiner och linbanehjul, hjälm och tunna handskar. Du har dina egna kläder och skor.

När du kommer till oss har vi en gemensam säkerhetsgenomgång där vi visar hur utrustningen fungerar. Du får sedan prova utrustningen på en övningsbana och visa att du har förstått hur man tar sig fram på ett säkert sätt. När du blivit godkänd av en instruktör får du klättra på banorna på egen hand i ditt egna tempo. Du är redo för utomhusaktiviteten!

Du behöver inte boka en speciell bana i förhand utan man väljer på plats vilken bana man vill börja med, efter man först genomgått en säkerhetsgenomgång och gått övningsbanan.

Regn är inget hinder, utan man kan absolut klättra på höghöjdsbanan ändå. När du befinner dig inne i skogen med regnkläder på, känns inte regnet av så mycket. Tänk på att ta med kläder efter väder!

Vi erbjuder Klarna som betalsystem. Vid bokning väljer du det sätt som passar dig bäst utifrån de alternativ Klarna erbjuder. Företag eller större grupper (fler än 10 pers) faktureras i efterhand om så önskas. 

Du bokar som vanligt i vår bokningskalender, men ange presentkortsnummer/värdebeviskod i rutan för meddelande.

Grön bana har en åldersgräns på 10 år och 140 cm i längd. Blå bana har en åldersgräns på 12 år och minst 150 cm i längd. Röd och svart bana har en åldersgräns på 15 år och minst 160 cm i längd. (Barn under 12 år får endast klättra i målsmans sällskap)

Det finns tyvärr inga duschmöjligheter då vi varken har el eller rinnande vatten. Vi har heller inga omklädningsrum, men det går att byta om inne på någon av toaletterna.

Även de som inte klättrar är varmt välkomna till parken (gratis). Det finns stigar som går precis under banorna så man kan vara med och heja på.

Ja! Man kan antingen köpa på plats hos oss i parken, eller beställa sitt presentkort på vår hemsida här. Köper man sitt presentkort på hemsidan skickas det direkt på mailen som en pdf som man själv skriver ut.

På High Adventure har vi sammanlagt 8st ziplines – 3 stycken på den görna banan, 2 stycken
på den blå och 3 stycken på den röda.

Vår höghöjdsbana är en perfekt aktivitet för en svensexa. Hos oss utmanas man i team men på en individuell nivå. Det är lustfyllt, annorlunda och man får mycket endorfiner. Helt klart ett minne för livet! Om alkohol kommer förtäras under svensexan rekommenderar vi att ni börjar dagen hos oss eftersom att vi har nolltolerans på alkohol innan utförd aktivitet. Ni kan också boka ett grillpaket att förtära innan ni tar er vidare.

Vår höghöjdsbana är en perfekt aktivitet för en möhippa. Hos oss utmanas man i team men på en individuell nivå. Det är lustfyllt, annorlunda och man får mycket endorfiner. Helt klart ett minne för livet!

Om alkohol kommer förtäras under möhippan rekommenderar vi att ni börjar dagen hos oss eftersom att vi har nolltolerans på alkohol innan utförd aktivitet. Ni kan också boka ett grillpaket att förtära innan ni tar er vidare.

Absolut, det brukar vara väldigt populärt för företag och föreningar att komma till oss på kickoff och teambuilding. Hos oss utmanas man i team men på en indivuell nivå vilket gör att alla tar sig därifrån med påfyllda endorfiner.

Vi har tre banor av olika svårighetsgrader att ta sig an beroende på mod, lust och vilja. Alla banor går runt ett och samma område vilket gör att man kan peppa varandra både mellan de olika banorna men också från marken.

High Adventure har en grillplats samt en grillkåta med tak som kan fungera både som samlingsplats och mötesrum. Man kan ockås förlänga dagen med en walk and talk på vandringelederna i den vackra omgivningen.

Hör av er till oss så kan vi lösa ett skräddarsytt upplägg för just er grupp.

aktuella aktiviteter

Klättring + Ölprovning

Påsklovs- klättring

+ mycket mer

Hos oss på high adventure får du en dag fylld av adrenalin, upplevelser, aktiviteter & utmaningar.

... perfekt för företags kick-off, event, kalas, möhippa och svensexa eller
bara en annorlunda och äventyrlig dag med familjen!