Svensexa Göteborg

Äventyrlig svensexa i Göteborg

Höghöjdsbanor för en minnesvärd svensexa i Göteborg

En svensexa bland våra höghöjdsbanor blir garanterat ett oförglömligt äventyr! Våra höghöjdsbanor är den perfekta aktiviteten för en svensexa i Göteborg. Utmanas individuellt och tillsammans som grupp i en lustfylld och äventyrlig miljö.

Våra banor varierar i svårighetsgrad och höjd (3-18 meter över mark), med färgkodade banor som motsvarar ett liftsystem (grön, blå, röd och svart). Ni väljer själva vilka banor ni vill erövra, så att svensexan blir en spännande utmaning som passar era önskemål.

Oavsett om ni vill klättra tillsammans eller dela upp er och prova olika svårighetsnivåer, kommer ni att vara nära varandra och kunna heja och peppa under hela aktiviteten. Den blivande brudgummen får en spexig hjälm med en färgglad mohawk så att ni enkelt kan följa honom på banan. Dessutom har ni tillgång till vår vackra omgivning för tipspromenader, grillning, en skål eller bara avkoppling före eller efter svensexan.

Klättring för alla på svensexan i göteborg​

Vi har fyra olika höghöjdsbanor 3-18 meter över mark, i varierande svårighetsgrad. Det kommer alltså finnas en svårighetsgrad som passar alla under svensexan i Göteborg. Höghöjdsbanorna kombinerar klättring med lekfulla äventyr i trädtopparna. Banorna är kodade med samma färgsystem som ett liftsystem (grön, blå, röd och svart) för att ange svårighetsgraden. På plats kan ni själva välja vilka banor som passar er bäst!

Grön bana

Svårighetsgrad: Lätt
Ålder: från 10 år och 140 cm
Höjd: 3-7 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den gröna banan är vår lägsta och enklaste bana där alla kan vara med. Här tar du dig fram genom banans utmaningar och svingar dig i linbanor på en lägre höjd. Det är inte alltid lika enkelt som det ser ut från marken!

Blå bana

Svårighetsgrad: Medel
Ålder: från 12 år och 150 cm
Höjd: 5-10 m
Antal utmaningar: 15, varav 2 st linbanor

Den blåa banan är vår mellanbana med en höjd upp till 10 meter. Här är banorna något längre och mer utmanande, vilket kräver lite mer fysik och mod för att du ska ta dig fram. Glöm bara inte att njuta av naturen längs vägen!

Röd bana

Svårighetsgrad: Svår
Ålder: från 15 år och 160 cm
Höjd: Upp till 18 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den röda banan är för de äventyrslystna som verkligen vill ha en utmaning. Att ta sig fram längs banan och känna suset i träden från 10 meter är en häftig känsla! Banan avslutas med en 170 m lång linbana som tar dig från en 18 meter hög klippavsats tillbaka till startområdet!

SVART bana

Svårighetsgrad: Extrem
Ålder: från 15 år och 160 cm
Höjd: Upp till 12 m
Antal utmaningar: 7


Den svarta banan är troligtvis Sveriges tuffaste höghöjdsbana, den är mest bara jävlig och för de som inte fått nog av utmaning. Tar du dig runt så kommer endorfinerna spritta i kroppen och musklerna ömma!

Mat och dryck under svensexan

Vi vill att er svensexa hos oss ska vara så bekvämt och njutbart som möjligt, vilket inkluderar möjligheter till mat och dryck under dagen. 

Om ni önskar erbjuder vi grillpaket som kan beställas i förväg. Dessa paket inkluderar allt ni behöver för en lyckad grillning där ni kan välja att tillaga maten själva vid vår mysiga utomhusgrillplats. Det är ett utmärkt sätt att lägga till en social och härlig måltid till möhippan, där alla kan samla runt elden och njuta av god mat i gott sällskap.

Om ni föredrar att ta med egen mat finns det gott om utrymme att sätta sig och äta på. Vi har flera bänkar och bord tillgängliga både utomhus och under tak, där ni kan sätta er ner för att fika eller ha en picknick. 

Om ni planerar att förtära alkohol under möhippan, är det bäst att börja dagen hos oss, eftersom vi har en nolltolerans på alkohol före aktiviteten. Om ni inte hittar en lämplig starttid i vår bokningskalender, tveka inte att kontakta oss – vi kommer att göra vårt bästa för att passa in i ert schema.

high-adventure-aktiviteter2

Tips på aktiviteter under svensexan

När ni bokar aktiviteten för svensexan i Göteborg hos oss, är det bara att luta er tillbaka och låta oss ta hand om resten. Om ni har särskilda önskemål eller preferenser angående bokningen, lämna en kommentar så gör vi vårt bästa för att anpassa upplevelsen efter era behov. Dessutom erbjuder vår vackra omgivning möjligheter för aktiviteter före eller efter klättringen, såsom tipspromenader, picknick, en skål eller bara att njuta av naturen.

poppels bryggeri

Besök Poppels öl & mat under svensexan​

Om ni efter klättringen är sugna på att göra fler aktiviteter i närheten av höghöjdsbanan finns Poppels Bryggeri. Det är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i Jonsereds klassiska fabriksmiljö. 

De strävar efter att skapa öl med bra smak, som passar bra med mat och som ni delar med varandra under svensexan, dessutom med en tydlig klimatmedvetenhet. Menyn på Poppels Öl&Mat består av stora som små öl och mat-pairings. Restaurangen har öppet för lunch och middag på helgen men tar även emot större bokningar under veckodagar.

Tema på svensexan - Låna utstyrsel till klättringen

Den blivande maken kommer att bära en spexig hjälm med en färgglad mohawk för att enkelt kunna identifieras när ni klättrar.

När är bäst säsong för att arrangera en svensexa i Göteborg?

Vårt höghöjdsäventyr är tillgängligt nästan året runt! Säsongen sträcker sig från april till oktober, men om ni önskar klättra vid andra tider, ringer ni oss så försöker vi ordna det åt er. Våren brukar vara en populär tid för möhippor, så boka i tid för att säkra er plats!

Hur många deltagare kan ni ta emot på en svensexa?

Varje startgrupp har plats för upp till 20 deltagare, vilket är en idealisk gruppstorlek för en trivsam klätterupplevelse. Det går självklart att boka med färre deltagare. Om ni är fler än 20 – kontakta oss så att vi kan anpassa schemat och dela upp er i mindre grupper för att undvika köer på banorna. Maxkapaciteten för en svensexa hos oss är 60 personer.

Vanliga frågor kring boka svensexa göteborg

Absolut! Vi har kontakt med flera olika fotografer som vi kan förmedla kontakt till om ni vill
föreviga er dag.

  • Dricka & snacks

I vår reception kan du köpa dricka, kaffe, choklad och godis. Du kan också beställa grillpaket att grilla i vår grillkåta eller på vår grillplats.

  • Mat

Det är tillåtet att ta med egen fika att äta på våra bänkar och bord som finns både utomhus och under tak.

Det kostar 450kr/person att klättra hos oss om man är över 15 år. Man kan också välja till ett grillpaket som kostar 150kr/person eller om man hellre vill ta med sig egen mat att grilla på våra grillar.

Vi uppmuntrar alla till att åka kollektivt eller samåka i samband med sitt besök hos oss. Från Partille Station tar du buss 519 till hållplats Lexbydalsvägen, därifrån är det ca 500m promenad till höghöjdsbanan i vacker lantlig miljö. Vi har gratis parkering på plats för dem som kommer med bil.

Klicka här för karta i Google maps!

Det beror på hur många ni är i sällskapet. Om ni är 15 personer eller fler kan vi boka en
privat starttid för er utan extra kostnad. Mot en extra avgift kan vi boka upp parken för enbart
ert sällskap under er 3h klättring. Hör av er till oss för exakta priser – det kommer bero på
dag, tid och låg- eller högsäsong.