Upptäck mer

gör äventyret till en heldag

Vi älskar naturen, god mat och nya upptäckter. Därför vill vi visa dig mer av det som finns i våra fantastiska omgivningar! Varför inte promenera i den vackra skogen och kulturlandskapet, njuta av naturens ljud och ha pickninck i en glänta? Eller äta gott på Poppels bryggeri och sedan avsluta med ett besök i Jonsereds vackra trädgårdar?

JONSEREDS TRÄDGÅRDAR

Välkommen till Partilles grönskande pärla! Parkens trädgårdskvarter har ett tydligt 1800-talstema och den anrika herrgården har både kaféverksamhet och året-runt-program. Här välkomnas du till en oas av tidstypiska sommarblommor, vackra perenner, bersåer med väldoftande buskrosor, pampiga urnor runt figurklippta buskar och ekologiska odlingar av köksväxter och kryddor. Hundar är också välkomna!

poppels öl & mat

Poppels Bryggeri är ett litet bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i Jonsereds klassiska fabriksmiljö. De strävar efter att skapa öl med bra smak, som passar bra med mat och som du delar med dina vänner, dessutom med en tydlig klimatmedvetenhet. På Poppels Öl&Mat består menyn av stora som små öl och mat-pairings. Restaurangen har öppet för lunch och middag på helgen men tar även emot större bokningar under veckodagar.

dryck, snacks & mat i parken

Dricka & snacks
I vår reception kan du köpa dricka, kaffe, choklad och godis. Du kan också beställa grillpaket att grilla i vår grillkåta eller på vår grillplats.
Mat
Det är tillåtet att ta med egen fika att äta på våra bänkar och bord som finns både utomhus och under tak.

ALLEMANSRÄTTEN

Allemansrätten är fantastisk! Den gör det möjligt för alla att utöva friluftsliv och röra sig fritt och enkelt i naturen, oavsett förutsättningar. Men, allemansrätten är inte bara en rättighet utan innebär också skyldigheter. Vi som använder allemansrätten och vistas i naturen behöver också ta hänsyn; till natur och djurliv, markägare och andra besökare.

Lexby Gård (Gamla Lexbyvägen 9)

Mitt i kulturlandskapet, bland stengärdesgårdar och ängar, ligger mysiga Lexby gård. Här kan du köpa lammskinn, äppelmust, garn, ull, tofflor och vantar med mera. Flera vandringsstigar utgår från gården och bjuder på en vacker tur genom landskapet bland deras egna hästar och får. Missa inte den årliga skördemarknaden tredje lördagen i september.

Jonsereds brödfabrik

Brödfabriken är ett Hantverksbageri i hjärtat av Jonsereds Fabriker. Här finner du surdegsbröd, mackor, bakverk, gott kaffe och Västsveriges godaste bulle!

VACKRA VANDRINGSLEDER

Kulturlandskap, fägator, ädellövskog, kuperad terräng, hagar, spänger och skogsstigar. Den omkringliggande skogen och naturen erbjuder allt från “soft adventures” till mer utmanande sådana. Ta på dig dina bästa skor och ge dig ut bland fågelsång och lövbrus. Ett äventyr på markplan är också ett äventyr...

Vandra i Lexby

Från den närliggande Lexby-gården utgår tre vandringsspår – det blå, gröna och röda. Spåren går delvis i ett levande kulturlandskap, på den gamla fägatan och delvis i skogen. Det röda och gröna spåret passerar och går att ansluta till via High Adventure.

Blå spåret 1,8 km
Gröna spåret 3 m
Röda spåret 4,5 km

Alternativ anslutning
Vid gamla Lexby by, vid fårhusen på Gamla Lexbyvägen med parkering utanför Lexby skola.
Vandringslederna driftas ideellt. Vid frågor kontakta Lexby gård.

VANDRA I LEXBYBERGEN

I Lexbybergen går spåren på små skogsstigar och delvis i kuperad terräng. Du får en upplevelse av vildmark där nivåskillnaden mellan start och högsta höjd kan vara 100 meter. Ditt äventyr börjar med en ordentlig stigning, väl uppe planar terrängen ut och du får en fin vandring i övervägande tallskog.

Blå 1,5km
Röd 3km
Gul 4 km
Grönvit 7,5 km

Anslutning
Längst upp på Klockar Johans väg, närmast berget eller via Gavelåsvägen i Paradiset. Parkering utefter gatan eller vid Lexbyskolan, använd inte den privata parkeringen.

BOKEDALENS NATURSTIG 4 KM

Bokedalens naturstig består av skogsstigar och spänger i omväxlande natur med ädellövskog, gammal barrskog och med kulturella sevärdheter. Vandringen är medelsvår med utmanande stigningar på några ställen och tar cirka en timma att gå exklusive raster.

Anslutning
Från Jonsereds trädgårdar eller parkeringen vid Linnekullen.

Hos oss på high adventure får du en dag fylld av adrenalin, upplevelser, aktiviteter & utmaningar.

... perfekt för företags kick-off, event, kalas, möhippa och svensexa eller
bara en annorlunda och äventyrlig dag med familjen!