Svar på vanliga frågor om High Adventure park

Här hittar du svaren de vanligaste frågorna om ett besök hos oss. Skulle du inte hitta svar på din fråga är du självklart välkommen att kontakta oss direkt.

Hur tänker ni kring Coronaviruset?

Vi följer myndigheternas rekommendationer vilket i nuläget innebär att vi håller öppet som vanligt.
Antalet platser är begränsade vilket medför att inga stora folksamlingar samlas hos oss.
Vi har minskat antalet besökare som vistas i parken samtidigt
Aktiviteten är utomhus och man håller avstånd till varandra på banorna.
Personal som känner tecken på sjukdom stannar hemma från första symptom.
Hjälmar desinficeras efter varje användning
Alla gäster får låna nytvättade handskar
Toaletter städas med tätare intervaller. Vi har ej handdukar på gemensamma toaletter utan använder oss av Torky-papper.

Vad ska man ha på sig när man klättrar?

Klä dig efter rådande väderlek. Bär bekväma, oömma kläder som du kan röra dig i samt stängda sportskor. Ha inte löst hängande kläder eller sjalar och halsdukar som kan fastna. Långt hår måste vara uppsatt.

Vilken utrustning får man låna av er?

Du får låna klättersele med karbiner och linbanehjul, hjälm och tunna handskar. Du har dina egna kläder och skor.

Hur genomförs aktiviteten?

När du kommer till oss har vi en gemensam säkerhetsgenomgång där vi visar hur utrustningen fungerar. Du får sedan prova utrustningen på en övningsbana och visa att du har förstått hur man tar sig fram på ett säkert sätt. När du blivit godkänd av en instruktör får du klättra på banorna på egen hand i ditt egna tempo.

Ska man välja bana redan när man bokar?

Du behöver inte boka en speciell bana i förhand utan man väljer på plats vilken bana man vill börja med, efter man först genomgått en säkerhetsgenomgång och gått övningsbanan.

Kan man klättra även om det regnar?

Regn är inget hinder, utan man kan absolut klättra på höghöjdsbanan ändå. När du befinner dig inne i skogen med regnkläder på, känns inte regnet av så mycket. Tänk på att ta med kläder efter väder!

Hur betalar man?

Privatpersoner betalar med Swish eller kort på plats i parken. Grupper (fler än 10 pers) betalar i förväg via faktura. Företag faktureras i efterhand.

Jag har ett presentkort eller värdebevis, hur gör jag då när jag vill boka?

Du bokar som vanligt i vår bokningskalender, men ange presentkortsnummer/värdebeviskod i rutan för meddelande. Vi tar emot värdebevis från High Adventure, Live It, Greatdays, Smartbox, Upplevelse.com samt GoDream.

Finns någon åldersgräns?

Man måste ha fyllt 12 år och vara 150 cm för att få klättra den gröna och blå banan. Man måste ha fyllt 15 år och vara 160 cm för att få klättra den röda banan.

Finns det tillgång till dusch och omklädningsrum?

Det finns tyvärr inga duschmöjligheter då vi varken har el eller rinnande vatten. Vi har heller inga omklädningsrum, men det går att byta om inne på någon av toaletterna.

Får man komma även om man inte klättrar?

Även de som inte klättrar är varmt välkomna till parken (gratis). Det finns stigar som går precis under banorna så man kan vara med och heja på.

Säljer ni presentkort?

Ja! Man kan antingen köpa på plats hos oss i parken, eller beställa sitt presentkort på vår hemsida här. Köper man sitt presentkort på hemsidan skickas det direkt på mailen som en pdf som man själv skriver ut.

Sagt om High Adventure