Klätterkalas Göteborg

Mask Group (8) (1)

Göteborgs roligaste klätterkalas!

Letar du efter en unik och aktiv idé för klätterkalas i Göteborg? Då har du hittat rätt! På vår höghöjdsbana kan både barn och vuxna klättra och åka zipline genom en spännande bana uppe i träden!

På vår anläggning finns banor som varierar i både svårighetsgrad och höjd, från 3 till hela 18 meter över marken. För att göra det enkelt för alla våra besökare är banorna färgkodade enligt ett system som liknar det som används i skidliftar: gröna banor för nybörjare, blå för de lite modigare, röda för erfarna klättrare, och svarta för de riktigt våghalsiga äventyrarna. Denna uppläggning gör det möjligt för er att anpassa dagen efter gruppens önskemål och förmågor.

När ni kommer hit på ert klätterkalas får ni en grundlig genomgång av säkerhetsinstruktioner från våra erfarna instruktörer. Alla deltagare utrustas med säkerhetssele och hjälm, och sedan är det bara att ge sig ut på äventyr! Våra instruktörer finns alltid till hands för att ge tips och se till att alla har en säker och rolig upplevelse.

Våra aktiviteter för klätterkalas

Förutom våra höghöjdsbanor i olika svårighetsgrader har vi även sammanlagt 8st ziplines – 3 stycken på den gröna banan, 2 stycken på den blå och 3 stycken på den röda. Perfekt för klätterkalas i Göteborg!

Om det skulle vara någon på kalaset som inte är intresserad av att klättra eller vuxna som är med på kalaset är man varmt välkommen in till parken (gratis) ändå. Det finns stigar som går precis under banorna så man kan vara med och heja på. 

Om det mot förmodan skulle regna den dagen ni bokat klättring så är det inget hinder. Man kan absolut klättra på höghöjdsbanan ändå! När du befinner dig inne i skogen med regnkläder på, känns inte regnet av så mycket. Tänk på att ta med kläder efter väder!

Mat och dryck möjligheter på klätterkalaset

Vi vill att ditt klätterkalas eller event hos oss ska vara så bekvämt och njutbart som möjligt, vilket inkluderar möjligheter till mat och dryck under dagen. I vår välkomnande reception har du möjlighet att köpa diverse drycker, såsom läsk, kaffe och vatten, samt tilltugg som choklad, godis och olika sorters snacks. 

Om du önskar något mer matigt, erbjuder vi grillpaket som kan beställas i förväg. Dessa paket inkluderar allt du behöver för en lyckad grillning, och du kan välja att tillaga maten själv i vid vår mysiga utomhusgrillplats. Det är ett utmärkt sätt att lägga till en social och avslappnande måltid till klätterkalaset, där alla kan samla runt elden och njuta av god mat i gott sällskap.

För de som föredrar att ta med egen mat finns det gott om utrymme att sätta sig och äta på. Vi har flera bänkar och bord tillgängliga både utomhus och under tak, där du och dina gäster kan sätta er ner för att fika eller ha en picknick. Detta ger en flexibel lösning för alla som har särskilda matpreferenser eller bara vill njuta av hemlagade godsaker.

Svårighetsgrad på våra banor

Vi erbjuder banor i tre olika svårighetsgrader, så oavsett om du är en erfaren klättrare eller nybörjare på höjder, har vi något för dig. Se nedan för beskrivning av våra olika banor:

Grön bana

Svårighetsgrad: Lätt
Ålder: från 10 år och 140 cm
Höjd: 3-7 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den gröna banan är vår lägsta och enklaste bana där alla kan vara med. Här tar du dig fram genom banans utmaningar och svingar dig i linbanor på en lägre höjd. Det är inte alltid lika enkelt som det ser ut från marken!

Blå bana

Svårighetsgrad: Medel
Ålder: från 12 år och 150 cm
Höjd: 5-10 m
Antal utmaningar: 15, varav 2 st linbanor

Den blåa banan är vår mellanbana med en höjd upp till 10 meter. Här är banorna något längre och mer utmanande, vilket kräver lite mer fysik och mod för att du ska ta dig fram. Glöm bara inte att njuta av naturen längs vägen!

Röd bana

Svårighetsgrad: Svår
Ålder: från 15 år och 160 cm
Höjd: Upp till 18 m
Antal utmaningar: 15, varav 3 st linbanor

Den röda banan är för de äventyrslystna som verkligen vill ha en utmaning. Att ta sig fram längs banan och känna suset i träden från 10 meter är en häftig känsla! Banan avslutas med en 170 m lång linbana som tar dig från en 18 meter hög klippavsats tillbaka till startområdet!

Vilka åldrar kan vi ta emot för klätterkalas?

Vår äventyrsbana har olika krav på ålder och längd beroende på vilken svårighetsgrad det gäller! 

  • Grön bana har en åldersgräns på 10 år och 140 cm i längd.
  • Blå bana har en åldersgräns på 12 år och minst 150 cm i längd.
  • Röd och svart bana har en åldersgräns på 15 år och minst 160 cm i längd.

 

Barn under 12 år får endast klättra i målsmans sällskap. Ungdomar under 18 år måste ha målsmans godkännande och underskrift för att delta.

Deltagarvillkor

När man kommer till parken ska alltid våra deltagarvillkor läsas igenom, skrivas under och lämnas in till personalen. Läs mer om våra deltagarvillkor här!

Skapa minnen med vårt koncept för klätterkalas i göteborg

Vi kan också hjälpa er att skapa ett specialanpassat upplägg om ni har särskilda önskemål eller idéer. Ring eller maila oss för att diskutera era behov och låt oss hjälpa er att skapa en minnesvärd dag.